top of page

Oeganda projecten

In september 2023 zijn Jonathan en zijn vrouw naar Oeganda geweest om kennis te maken met de projecten in zowel Oeganda als in Kenia. In dit blog willen wij jullie op de hoogte stellen van de projecten in Oeganda. Door dit blog heen zullen we vertellen wat wij doen, wat zij doen en wat we nog willen doen. 

Stichting Christians For Children heeft naast de 2 projecten in Kenia ook 2 projecten die het ondersteunt in Oeganda. Afgelopen zomer hadden Jonathan en zijn vrouw de eer om kennis te maken met Wanyama en Kwagala van het eerste project in Oeganda en later ook met David Kaunye van het 2e project. Beide projecten zijn gevestigd in Jinja en liggen zo'n 7 kilometer uit elkaar.

Bij ons bezoek van het eerste project van Wanyama en Kwagala ging mijn hart sneller kloppen. Wat een waanzinnige mooie mensen zijn dit. Bij aankomst in Oeganda stonden zij ons op te wachten met een bos bloemen en vooral heel veel warme knuffels. Sinds 2016 heb ik al contact via sociale media met Wanyama. Allebei hebben we uitgekeken naar de dag dat we elkaar in het echt zouden ontmoeten. En 12 september 2023 was het dan eindelijk zover! 

Na elkaar beter te leren kennen, een tripje naar een wildpark te maken en weer terug te keren bij het project hoorde we het getuigenis van Wanyama en Kwagala. 

Wanyama heeft een roep ervaren van God om in het arme deel van  Jinja zijn bediening op te bouwen, een kerk te starten, zorg te dragen voor de wezen en weduwe en het verstrekken van onderwijs aan de kinderen daar. Deze roep ging niet helemaal zonder slag of stoot. De eerste reactie was gelijk aan die van Jona in de Bijbel. Nee Heer waarom ik en waarom daar? 

Wanyama was een hoog geplaatste journalist in Oeganda terwijl zijn vrouw een goed betaalde baan had als verpleegster in het ziekenhuis. Maar ze wisten God roept ons om dit werk te doen. En zoals in Markus 10:29-30 staat: En Jezus antwoordde: Voorwaar, Ik zeg u: er is niemand die huis of broers of zusters of vader of moeder of vrouw of kinderen of akkers verlaten heeft omwille van Mij en om het Evangelie, of hij ontvangt honderdvoudig, nu in deze tijd, huizen en broeders en zusters en moeders en kinderen en akkers, met vervolgingen, en in de wereld die komt, het eeuwige leven. 

Deze belofte uit het woord is al realiteit in het leven van deze 2 mooie mensen. De vrouw die Wanyama heeft opgevoed als kind heeft een groot stuk land in bezit en telkens wanneer Wanyama wil uitbreiden, met de bediening, krijgt hij gratis er een stuk land bij. Ook het stukje vervolging ervaart hij, zo is in de periode dat wij er waren 1 van zijn varkens gestolen. 

bottom of page